یک آشِ اشرافي، مخصوص مهمانی های اشرافی
۱۶۴۳۱۱
۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱
۵۱۳۴۲ 
بين آش‌ هاي ايراني، شله‌ قلمكار يك سر و گردن از همه بالاتر است. كيفيت، طعم و مواد مصرفي در اين ‌آش باعث شده تا شله‌ قلمكار يكي از پرطرفدارترين آش‌ها باشد.
برترین مجله اینترنتی ایران
مجله سیب سبز: بين آش‌هاي ايراني، شله‌ قلمكار يك سر و گردن از همه بالاتر است. كيفيت، طعم و مواد مصرفي در اين ‌آش باعث شده تا شله‌ قلمكار يكي از پرطرفدارترين آش‌ها باشد.

براي تهيه شله‌ قلمكار روش‌هاي متفاوتي وجود دارد اما دستور تهیه زير بدون شك يكي از بهترين و خوش‌طعم‌ترين آش‌ها را بر سر سفره شما مي‌آورد.

شله قلمكار، آش اشرافي و مجلسي

مواد لازم براي شش تا هشت نفر

  • گردن گوسفند: يك عدد، تكه شده
  • پياز متوسط: يك عدد، چهار قاچ
  • لوبيا سفيد: يك پيمانه، خيس شده
  • عدس: يك پيمانه
  • لوبيا چيتي: نصف پيمانه، خيس شده
  • نخود: نصف پيمانه، خيس شده
  • برنج نيم‌دانه: نصف پيمانه، خيس شده
  • سبزي‌ آش: 750 گرم، ساطوری شده
  • روغن مايع: 4 قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل قرمز و زردچوبه: به ميزان لازم

روش تهيه:

1.  حبوبات را در سه ليتر آب و نصف قاشق چاي‌خوري نمك دو ساعت بپزيد تا نرم و مغزپخت شود. اگر بنشن را به اندازه كافي خيس كرده باشيد، اين زمان براي پخت كاملا مناسب است در غير اين صورت بايد مدت پخت طولاني‌تر شود.

2.  روغن را در يك قابلمه روي شعله متوسط داغ كنيد. پياز و گردن را در روغن چهار تا پنج دقيقه تفت دهيد، سپس يك قاشق چاي‌خوري زردچوبه و كمي فلفل اضافه كرده و با چهار پيمانه آب روي شعله ملايم آن را سه ساعت يا تا زماني كه گوشت كاملا نرم شود، بپزيد. در ساعت دوم برنج را همراه يك پيمانه آب ديگر به گوشت اضافه كنيد.

3. پس از پخته شدن حبوبات، آن را آبكش كنيد اما آب آن را نگه داريد. دوسوم حبوبات را با گوشتكوب بكوبيد تا له شود. مابقي حبوبات را نيمكوب كرده و همراه آب بنشن و سبزيجات به قابلمه بازگردانده و نيم‌ساعت روي شعله ملايم بپزيد.

4. گردن پخته شده و پياز را از آبگوشت خارج كنيد. گوشت را از استخوان جدا كرده و با پياز بكوبيد تا له شود.

5.  آب گوشت، بنشن كوبيده و گوشت را به سبزي اضافه كرده و روي شعله ملايم براي 30 دقيقه بپزيد. نمك‌ آش را اندازه كرده و يك قاشق غذاخوري فلفل قرمز به آن بزنيد. در طول زمان پخت آش را دائم هم بزنيد و اگر خيلي سفت بود، كمي آب جوش به آن اضافه كنيد. ‌آش را با پياز و نعناع داغ تزيين كرده و سرو كنيد.

نكات:

- در بعضي دستور‌هاي پخت، حبوبات و غلات ديگري مانند بلغور گندم، لوبيا قرمز و حتي ماش هم استفاده مي‌شود.

- به جاي گردن گوسفند از گوشت سردست و قلوه‌گاه هم مي‌شود استفاده كرد اما بافت گوشت گردن لطيف‌تر است.

- سبزي شله‌قلمكار همان سبزي‌ آش همراه سبزي‌هاي معطر مانند ترخون و مرزه است. بهتر است نسبت اين دو در ‌آش برابر باشد.

- در بعضي روش‌هاي پخت، حبوبات را كمي در روغن تفت داده و با پياز مي‌پزند تا بوي خامي آن گرفته شود.
برچسب ها:
مطالب مرتبط
انتشار یافته: 2
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
14:22 - 1393/10/14
درست کردنش خیلی سخته و مهارت میخواد. چون انقدر باید جا بیفته که مثه حلیم بشه و دیگه حبوباتو توش نبینید. خدابیامرز پدر بزرگم برای 28 صفر این آشو درست می کردم . 24 ساعت روی بار بود. ولی خیلی خوشمزه میشد. خدا همه رفته هارو رحمت کنه....
Iran, Islamic Republic of
22:26 - 1394/07/02
اش بسیار خوشمزه ونفس گیلدیک دراردبیل
در اردبیل یک نوع اش بسیار خوشمزه وضمنا با مواد اولیه اختصاصی و البته گران قیمت بنام اش گیلدیک پخته میشود وناگفته نماند اشپزی این اش چم وخم زیادی دارد که استادان فن تا دیر نشده وانقراض اشپزان ان دست بکارشده فوت وفن انرا جمع اوری کرده ازفراموشی این غذای نفیس جلوگیری بعمل اورند وسپس انرا موردقضاوت قرار داده وبه بینند نسبت به همتایان خود چه امتیازاتی دارند بنده دهها بار این اش خوشمزه را درجوانی تناول کرده ام ویکی ازپروپا قرص ترین طرفدار ان بودم لذا ذیلا به تعدادی ازمواد تشکیک دهنده این اش لذیذ اشاره میکنم 1 - گیلدیک یا نسترن کوهی گیاهی بوته ای وپایا مانند نسترن معمولی میباشد که درکوهپایه های اردبیل ومشکین شر نزدیکتری شهر به قله سبلان عروس کوههای ایران میروید گلهای فراوان سفید رنگ باعطر نسترن دارد هنگام غروب گلهای شکفته ان مجددا بسته شده تقزیبا شبیه غنچه میشود واین عمل دوتاسه روز ادامه دارد وسپس گل برگهای سفید ان پرپر شده میریزد اما کاسبرک ان روی بوته مانده ارام ارام رنگ سبز ان کدرشده تاقهوه ای شده وبه حد اکثر بزرگی خود اندازه سنجد میرسد وسپس مانند عناب قرمز خوشرنگ میشود دراین موقع انهاراچیده درسایه خشک میکنند البته میوه های تازه گلدیک عطر وطعم بهتری دارد وبه هین خاطر خشک شده انرا درزمان مصرف مجددا خیس مینمایند باشکافتن دانه گلذیک چند هسته مانند هسته انگور درداخل ان درپوششی الیافی مانند نمایان میشود که باید همه انها ازشکم دانه یمیز شود ضمنا باید مواظب بود این الیاف به لای انگشتان ودورچشمها وکلا با قسمتهای نازک پوست بدن تماس پیدا نکند زیا که همانند گزنه خارش والتهاب شدید درپوست بدن ایجاد میکند برای مشاهده درختچه زیبا وکلهای سفید وسرخ ان { نسترن کوهی } را سرج فرمائید سایر مواد تشکیل دهنده این اش عزیز " بشرح زیر است قیصی پولوئی برگه زردا لو برگه هلو الو بخارا کوجه سیاه برغانی ذغال اخته زرشک قرمز وسیاه سماق رب انار اب نارنج انواع حبوبات سرکه شکر وادویه های مختلف پیاز وارد برشته وهل وگلاب وسبزیهای معطر زعفران وزیره وغیره است مهمترین مسئله ترکیب باندازه مناسب مواد وطریقه مدت پخت ان میباشدچون این اش لعابدار ملسی است اگر ته بگیرد باید باقابلمه بیرون ریخته شود عرض کردم بنده به دفعات ازاین اش که دستپخت مادر مرحومم بود ومهارت ایشان زبان زد بود استفاده کرده ام اما شخصا توفیق پختن انرا پیدا نکرده ام لذا ازهمشهریان عزیز اردبیلی ومشکین شهری خواهشمندم دراین زمینه تحقیق کرده نواقص این نوشته را برطرف نموده انرا به سایر هموطنان معزفی فرمایند که یک وظیفه ملی است باتشکر علی علی اوغلو
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج