طرز تهیه خورش ترشه سماق
۲۲۱۳۵۳
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱
۳۸۱۲۱ 
ابتدا پیاز و سیر را جداگانه را رنده زده یا ریز خرد كنید. به ترتیب پیاز و بعد سیر را در روغن تفت دهید تا نیمه سرخ شوند.
سایت سوران:
 
مواد اولیه:

  • سبزی (قرمه) نیم كیلو
  • مرغ  3 قطعه
  • پیاز  2 عدد
  • لوبیا قرمز  1 فنجان
  • آبغوره  1 فنجان
  • سماق  5 قاشق غذاخوری
  • غوره  1 فنجان
  • سیر  5 حبه
  • نمك  به میزان لازم
  • زردچوبه  به میزان لازم
  • زعفران  به میزان لازم

طرز تهیه خورش ترشه سماق

طرز تهیه:


1. ابتدا پیاز و سیر را جداگانه را رنده زده یا ریز خرد كنید. به ترتیب پیاز و بعد سیر را در روغن تفت دهید تا نیمه سرخ شوند. مرغ را شسته و پوستش را بگیرید و به پیاز و سیر اضافه كنید و كمی تفت دهید،سپس 3قاشق سماق و مقداری نمك اضافه كرده و حرارت را بسیار ملایم كنید و یك ربع صبر كنید تا مرغ كمی تفت بخورد.

2. لوبیا را شسته و با مقداری آب و نمك بجوشانید و آبش را خالی كنی و به مرغ بیفزایید و بعد مقداری آب اضافه كرده و بگذارید غذا به جوش آید.سپس حرارت را كم كرده و اجازه دهید مرغ بپزد.

3. سبزی قرمه را ریز خرد كرده و كاملا سرخ كنید(دقیقا همان سبزی خورش قرمه سبزی).1قاشق سماق به سبزیها اضافه كرده و بعد از روی حرارت بردارید.

4. پس از 2 ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند میتوانید سبزی های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره ها و 1 قاشق باقی مانده سماق اضافه کنید ، تمام مواد را به ارامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورش جا بیفتد.

نكات:

1)میتوانید مثل قرمه سبزی این خورش را بپزید و مرغ را كمی بعد از سبزی اضافه كنید.

2)بهتر است آبغوره استفاده شده جوشیده باشد.

3)این غذا مخصوص شمال ایران است و غذای بسیار لذیذ و ترش مزه ای است!

4)این غذا در اصل با سبزی مخصوص شمال كه همان سبزی مرغ ترش است تهیه میشود كه در جاهای دیگر كشور در دسترس نیست.

5)توجه داشته باشید كه سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورشت شما تلخ مزه خواهد شد.

6)در صورتی كه غوره ندارید از 2 برابر ذكر شده ابغوره استفاده كنید.
مطالب مرتبط
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج