چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟
۳۰۹۶۸
۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۸
۸۲۹۱۲۳ 
استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همه تهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمز‌هایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزه‌تر می‌شود.
برترین‌ها: وجه تسمیه استانبولی‌پلو به درستی مشخص نیست. اصولا ترکهای ترکیه، برنج را به صورت پلو، یعنی مخلوط با گوشت، سبزیجات و موادی از این قبیل تهیه می‌کنند، پس شاید این پلوی لذیذ و ساده، یک غذای وارداتی باشد. استانبولی پلو، غذایی است آسان که تقریبا همه‌ تهیه آن را بلد هستند، اما هر غذای آسانی هم برای خودش راز و رمزهایی دارد که با رعایت آنها، خوشمزه‌تر می‌شود.

 
مواد لازم برای ۴ نفر:
  •  برنج: ۳ پیمانه، ۳۰۰ گرم
  •  پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری شده
  •  گوجه‌فرنگی متوسط: ۲ تا ۳ عدد، رنده‌شده
  •  سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد نگینی
  •  رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  •  نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
  •  روغن مایع: ۸ قاشق غذاخوری
چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟
انواع براونی‌ و بلوندی؛ دسرهای نرم و خوشمزه!
طرز تهیه:

۱. ۴ قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۶ دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.

چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟

۲.  رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را ۲ دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی را اضافه کرده و مخلوط کنید تا به جوش آید.

چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟

۳. برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آب‌جوش اضافه کنید، به اندازه‌ای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟

۴. هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخ‌های ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از ۳ تا ۴ دقیقه آن را بکشید.
 
چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟


انواع استانبولی‌پلو

۱. بعضی استانبولی‌پلو را فقط با برنج و گوجه‌فرنگی درست می‌کنند. این غذا در حقیقت گوجه‌پلوست و از اساس با استانبولی‌پلو متفاوت است. ولی ما آن را جزء خانواده استانبولی‌پلو حساب می‌کنیم.

۲.  اضافه کردن گوشت چرخ‌کرده به استانبولی‌پلو از ضروریات نیست، اما بدیهی است که با وجود گوشت غذا خوشمزه‌تر و پر و پیمان‌تر می‌شود. اگر در استانبولی‌پلو گوشت چرخ‌کرده می‌ریزید، پیاز را کمتر تفت دهید و گوشت را قبل از رب اضافه کرده و آنقدر سرخ کنید تا رنگش عوض شده و آبش تبخیر شود.

۳. اضافه کردن پیاز در استانبولی‌پلو اختیاری است، اما به عقیده بسیاری طعم بهتری به غذا می‌دهد.

۴. از عجیب‌‌ترین استانبولی‌های موجود، استانبولی‌‌پلویی است که در آن از کشمش تفت داده شده استفاده می‌شود. در نوع دیگری از  استانبولی هم جای گوشت چرخ‌کرده از گوشت تکه‌ای استفاده می‌کنند.
چگونه استانبولی‌ پلوی خوشمزه‌ درست کنیم؟ 
نکات

نکاتی که در ادامه می‌آید کاملا سلیقه‌ای است و شما می‌توانید به میل خودتان مقادیر آن را تغییر داده و کم و زیاد کنید.

۱. اگر از قابلمه تفلون یا شعله‌پخش‌کن استفاده کنید، ته‌دیگ خوبی به دست می‌آورید، در غیر این صورت رب گوجه‌فرنگی می‌‌سوزد و ته‌دیگ سیاه و بدمزه می‌شود.

۲. استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا می‌دهد.

۳. می‌توانید سیب‌زمینی‌ها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابه‌لای پلو بریزید.

۴. اگر فقط از گوجه‌فرنگی استفاده کنید، غذایتان کمرنگ می‌شود و احتمال شفته‌شدن آن زیاد است. بنابراین حتما رب گوجه‌فرنگی را به غذا اضافه کنید، اما آن را تفت دهید تا طعم خوبی بگیرد.

۵. بدیهی است که استفاده از زعفران غذا را خوشمزه‌تر می‌کند.

۶. کارتان کمی سخت می‌شود، اما اگر گوجه‌فرنگی‌ها را ابتدا کبابی کنید و بعد پوره کنید، تجربه جالبی خواهید داشت.

۷. اگر اهل فلفل‌دلمه‌ای هستید، نصف فلفل‌دلمه‌ای سبز یا قرمز را  نگینی کرده و با پیاز تفت دهید. تاثیری در مزه ندارد اما شکل و شمایل غذا را بهتر می‌کند.

۸. اضافه کردن یکی، دو عدد گوجه‌فرنگی متوسط پوست‌کنده ۸ قاچ، استانبولی‌پلو را خوشمزه‌تر می‌کند.

۹. نصف پیمانه شیره تمبرهندی همراه آب‌جوش، استانبولی‌پلو را ترش می‌کند.

۱۰. اگر نصف پیمانه برنج دودی به غذایتان اضافه کنید، عطر و طعم آن بی‌نظیر می‌شود. این کار به‌خصوص برای کسانی که با بوی گوشت در پلو مشکل دارند، بسیار کارساز است.

۱۱. با اینکه استفاده از برنج ایرانی در طبخ پلو دشوارتر از برنج‌های وارداتی است و امکان شفته شدن دارد، اما مطمئنا طعم بهتری خواهد داشت. اگر نگران این موضوع هستید، دو نکته را رعایت کنید:

  • یکی اینکه از برنجی استفاده کنید که قبلا تجربه پخت آن را داشته‌اید.
  • دوم اینکه می‌توانید مقدار کمتری آب جوش در برنج بریزید و در صورت نیاز بعدا کمی آب اضافه کنید یا کمی زودتر در قابلمه را ببندید.

۱۲. اگر در قابلمه‌ای که استفاده می‌کنید خوب بسته و چفت می‌شود و سوراخ دارد، از دم‌کنی استفاده نکنید. در این صورت پلو خوش‌قیافه‌تر می‌شود و احتمال ریسک کمتر است، این نکته‌را در مورد انواع پلو و چلو رعایت کنید.

مخلفات استانبولی چیست؟

استانبولی‌پلو از آن دسته غذاهایی است که با تمام مخلفات از شور و زیتون گرفته تا انواع سالاد و ترشی قابل سرو است، اما توصیه می‌شود آن را با ماست یا ماست وخیار و سبزی خوردن سر میز بیاورید.
انتشار یافته: 7
در انتظار بررسی:1
Iran, Islamic Republic of
10:38 - 1398/06/26
خیلی ممنون از دستور غذایی سنتی
Iran, Islamic Republic of
19:04 - 1398/06/27
الان میخوام برای شام درست کنم به به چه شود
Iran, Islamic Republic of
12:34 - 1398/06/29
پس کو لوبیا سبزش
این چجور استانبولیه ک لوبیاسبز نداره
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۰
اون لوبیاپلوس
Iran, Islamic Republic of
17:50 - 1398/07/08
جالب همتون از یه جا کپی پیست میکنید !!!
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج