شام های رژیمی خوشمزه برای سال جدید
۴۵۸۴۵
۲۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۱:۱۴
۳۲۹۴۲ 
اگر در سال جدید می خواهید هم چنان غذاهای خوشمزه درست کنید و خوب بخورید و از زندگی لذت ببرید و در عین حا لاغر شوید و تناسب اندام بهتری داشته باشید و جذاب تر شوید این مطلب را از دست ندهید.
برترین مجله اینترنتی ایران

مجله آشپزی ایده آل:  دورچين به تنهايي يك غذاي كامل است. از آن دسته كه معمولا غذاهاي گياهي يا غذاي سلامت ناميده شده‌اند اما جماعت گوشت‌خوار دوست دارند شكار خود را با چيزي از جنس زمين همراه و سير كنند و اينجاست كه دورچين سر و كله‌اش پيدا مي‌شود. دورچين‌هاي سرد معمولا انواع سالاد، نان و برنج سرد هستند اما بيشتر دورچين‌هاي گرم از انواع سبزيجات و صيفي‌جات پخته و كبابي، پاستا، سيب‌زميني و انواع سس است. در این بخش شما را با طریقه گریل کردن مرغ و چند دورچین ساده و خوشمزه آشنا می‌کنیم.

آشپزی سالم و ابتکاری و البته بی‌انتها

گریل چی

يكي از ساده‌ترين و در عين حال لذتبخش‌ترين كارها، به خصوص در روزهاي تعطيل گريل كردن است.

گريل در معني همان كباب كردن است، اما در زبان آشپزي،‌ كباب كردن انواع گوشت روي چدن داغ و زغال را گريل مي‌گويند. در واقع گريل نوعي از كباب كردن است. اين بحث خوشمزه كه آب از دهان آدم راه مي‌اندازد، البته مثل سابق ارزان نيست، اما هنوز مي‌شود گاه و بيگاه با مرغ، ماهي و كباب بازي راه انداخت و دلي از عزا درآورد.اين رسپي آسان و بي‌زرق و برق روش گريل كردن يك تكه بزرگ از گوشت قرمز يا سفيد است. توصيه مي‌شود مرغ را حداقل 6 ساعت در مايه بخوابانيد تا كاملا طعم بگيرد و ترد شود. اين زمان براي گوشت قرمز 12 تا 24 ساعت است.

دورچین، یار همیشگی گریل‌است

اينها غريبه‌هاي هميشه در دسترس هستند كه غذاي شما را خوشمزه‌‌تر مي‌كنند. صفاي يك غذاي خوب به مخلفات و هله‌هوله‌هاي دور و برش است.

از آنجا كه در ولايت ما نان و برنج بر  غذا ارجحيت دارد دورچين را به دو نوع مي‌چينند:
  • در روش اول گوشت كبابي را در جنگلي از جعفري گم مي‌كنند، گويي آهويي را در بين بوته‌ها قايم كرده‌اند. يك نصفه ليموي قلچماق هم از ته ديس گل سرخي مانند كله‌اي تاس خودنمايي مي‌كند. نيم كيلو هويج در سويي ديگر مثل دسته‌اي ولگرد پخش و پلا هستند و يك خيارشور سالادي كه آب داخلش درياچه‌اي در ديس ساخته، به طرز فجيعي تكه‌تكه شده است.


  • در سيستم دوم كه از كلاس بالايي برخوردار است،‌ كباب در كوير بشقاب تنها و بي‌كس رها شده است. در آن دوردست‌ها يك ساقه جعفري مانند بوته‌اي خشكيده نمايان است و يك قلمبه كوچك سس مثل يك باتلاق در سوي ديگر است. آن طرف‌تر هم پاشيده شدن يك نوك قاشق پودر پنير و اندكي فلفل سياه يك شوره‌زار ساخته است. در حقيقت دورچين شما نوشيدني شماست.
شام های رژیمی برای سال جدید


مرغ را گریل کن سبزی را خرد کن

مواد لازم براي 4 نفر:

  •   سينه كامل مرغ: 2عدد، بي‌استخوان  
  • روغن: يك‌سوم پيمانه  
  • پاپريكاي هندي: يك قاشق غذاخوري  
  • پودر سير: يك  قاشق چاي‌خوري  
  • آويشن: 2 قاشق چاي‌خوري   
  • نمك: 2 قاشق چاي‌خوري  
  • آبليمو: 4 قاشق غذاخوري (اختياري)
روش تهيه:

سينه مرغ بافت نرمي دارد. به همين دليل با استيك كوب‌ له مي‌شود. قرار دادن سينه مرغ در كيسه فريزر و كوبيدن آن با يك وسيله سنگين، اما مسطح است. تكه‌هاي مرغ را در وسط كيسه قرار داده و نه چندان محكم ضربه بزنيد تا ضخامت مرغ كمتر شود.

با يك چاقوي نوك‌تيز روي هر تكه 6-7 سوراخ عمقي ايجاد كنيد. اين كار هم پختن را راحت مي‌كند و هم تمام بافت مرغ طعم مي‌گيرد. بهتر است بيشتر اين برش‌ها، در قسمت ضخيم‌تر مرغ باشد. اگر مقدار سوراخ‌ها خيلي شود، مرغ خيلي خشك و سفت مي‌شود.

روغن و ادويه‌جات را با هم مخلوط كنيد. تكه‌‌هاي مرغ را يكي‌يكي داخل مايه بغلتانيد بايد ظرفي انتخاب كنيد كه تمام مرغ‌ها به طور كامل در مايه باشند. ادويه را در روغن خوب هم بزنيد تا گلوله نشود. آن بخش از ادويه را هم كه ته‌نشين مي‌شود بين تكه‌هاي مرغ به طور مساوي تقسيم كنيد.

از آنجایی که تکه های مرغ ضخیم هستند،لازم است هر طرف آن حداقل 5 دقیقه گریل شود.در طول پخت، استیک ها را یک بار بیشتر پشت و رو نکنید،چون فرآیند پخت، به خوبی انجام نمی شود.استیک ها را قبل از سرو چند دقیقه صبر کنید تا آب داخل گوشت مجددا به بافتش برگردد.



شام های رژیمی برای سال جدید

گل‌كلم در سس كاري

مواد لازم برای 4 نفر:
  • گل‌كلم درشت: يك عدد
  • روغن مايع يا كره گياهي: 6 قاشق غذاخوري
  • دانه خردل: يك قاشق چاي‌خوري
  • زيره سياه: يك قاشق چاي‌خوري
  • زنجبيل تازه: يك قاشق چاي‌خوري، ساطوري
  • پياز كوچك: يك عدد
  • نمك: يك قاشق چاي‌خوري
  • زردچوبه: يك قاشق چاي‌خوري
  • گوجه‌فرنگي درشت: 3 عدد
  • فلفل سبز تند: يك عدد ساطوري
  • گشنيز ساطوري: 2 قاشق غذاخوري

در بين خانواده كلم‌ها، گل‌كلم از بقيه محبوب‌تر و پرمصرف‌تر است. گل‌كلم در شور، ترشي، به عنوان دورچين و در انواع سوپ كاربرد دارد. اما در اين رسپي شما گل‌كلم را به عنوان غذاي اصلي سرو مي‌كنيد و با استفاده از سس كاري طعمي جديد و بي‌نظير را تجربه خواهيد كرد.

روش تهيه:

گل‌كلم‌ها را گل‌گل كنيد، سپس آن را شسته و خشك كنيد.

كره را در يك قابلمه روي شعله متوسط داغ كنيد و دانه‌هاي خردل را داخل آن بريزيد. هنگامي كه خردل‌ها شروع به تركيدن كرد زيره، زنجبيل، پياز، يك قاشق چا‌ي‌خوري نمك و زردچوبه را اضافه كرده و يك دقيقه تفت دهيد.گل‌كلم‌ها را اضافه كرده و هم بزنيد تا كاملا آغشته شوند. گوجه‌فرنگي، فلفل سبز و نيمي از گشنيز ساطوري را اضافه كرده و شعله را كم كنيد. خوراك را با در بسته 15 تا 20 دقيقه بپزيد تا گل‌كلم نرم شود اما له نشود.در قابلمه را برداريد و 2-3 دقيقه صبر كنيد تا سس غليظ شود نمك و فلفل غذا را اندازه كرده، باقي گشنيز را روي آن پاشيده و غذا را به سرعت سرو كنيد.

نکته:

  • براي تنوع بيشتر مقدار گل‌كلم را نصف كرده و به جاي آن كلم بروكلي اضافه كنيد.
  • اضافه كردن مقداري آبليمو و فلفل تند طعم غذا را بهتر مي‌كند.
  • مي‌توانيد ادويه‌جات را حذف كرده و به جاي آن يك قاشق غذاخوري ادويه كاري اضافه كنيد.



شام های رژیمی برای سال جدید

دال در نان پاكتي

شايد براي بسياري تصور استفاده از عدس در غذاهايي غير از  عدس‌پلو يا آش دشوار باشد، ولي در واقع همين محدوديت‌هاست كه باعث مي‌شود تعداد خوراك‌ها در برنامه غذايي بسياري از ايراني‌ها تكراري و خسته‌كننده باشد. اين خوراك دال به عنوان يك غذاي ساده، اما كامل مي‌تواند برنامه غذايي شما را پربارتر كند، به شرطي كه اهل ريسك باشيد و با غذاهاي جديد ارتباط برقرار كنيد.

مواد لازم
  • برای 4 تا 6 نفر:
  • عدس قرمز: 200 گرم
  • كره گياهي: 15 گرم
  • پياز متوسط: يك عدد، ساطوري
  • سير: 2حبه، رنده شده
  • هويج متوسط: 3 عدد، نگيني ريز
  • گوجه‌فرنگي درشت: يك عدد، ساطوري
  • آويشن: يك قاشق  چاي‌خوري
  • آب: نصف پيمانه
  • اسفناج: 500 گرم، ساطوري
  • آبليمو: 2 قاشق غذاخوري
  •  نان پيتا: 6 عدد، نصف كرده
روش تهيه:

عدس را در يك قابلمه كوچك ريخته و آنقدر آب بريزيد كه روي آن را بپوشاند. قابلمه را روي شعله متوسط گذاشته و به جوش آوريد. سپس شعله را كم كرده و عدس را با شعله ملايم 25 تا 30 دقيقه بپزيد.
كره را در يك تابه بزرگ روي شعله متوسط داغ كرده و پياز و سير را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا نرم شوند. هويج، گوجه‌فرنگي، آويشن و آب را اضافه كرده و به جوش آوريد، سپس شعله را كم كرده و 15 تا 20 دقيقه بپزيد تا هويج نرم شود.

اسفناج، آبليمو و عدس آبكش‌شده را داخل مايه پياز بريزيد و 15 دقيقه بپزيد تا آب آن كشيده شود. نمك و فلفل آن را اندازه كنيد.

داخل نان‌هاي پيتا را باز كرده و با مايه دال پر كنيد و به سرعت سرو كنيد.

نکته:
  • به جاي هويج يا همراه آن مي‌توانيد از سيب‌زميني استفاده كنيد.
  • اگر اهل غذاهاي تند هستيد، دو عدد فلفل سبز تند يا 2-3 قاشق چاي‌خوري فلفل قرمز به غذا اضافه كنيد.
  • كساني كه گياه‌خوار نيستند، مي‌توانند اين خوراك دال را با مرغ، گوشت يا ماهي سرو كنند.


شام های رژیمی برای سال جدید

پاستاي خامه تنوري


سريع‌ترين غذايي كه بعد از روزي سخت و كسل‌كننده مي‌تواند شما را سير و خستگي را از بدنتان خارج كند، يك پاستاي ساده اما خوشمزه است.

تكه‌هاي مرغ گريل شده همراه با اين غذاي خامه‌اي و لذيذ تركيبي راضي‌كننده و بي‌نظير را برايتان به ارمغان مي‌آورد كه حتي براي پذيرايي هم مي‌تواند مورد توجه قرار بگيرد.

مواد لازم براي 4 نفر
  • پاستاي فرمي: 175 گرم
  • روغن مايع: 6 قاشق غذاخوري
  • پياز متوسط: يك عدد ساطوري
  • سير: يك حبه، ساطوري
  • خامه معمولي: 300 ميلي‌ليتر
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • پنير گودا يا چدار: 175گرم، رنده شده
روش تهيه:

1 - پاستا را به روش هميشگي در 4ليتر آب‌جوش و 4 قاشق غذاخوري نمك بجوشانيد و پس از مغزپخت شدن و قبل از خرد شدن آبكش كنيد.

2 - در همين حال 4 قاشق غذاخوري روغن را در يك تابه روي شعله متوسط داغ كرده و پياز را 5 دقيقه در آن تفت دهيد تا نرم شود، در يك دقيقه آخر سير را نيز اضافه كنيد.

3 - در يك كاسه بزرگ تخم‌مرغ‌ها را با كمي نمك و فلفل بزنيد تا يكدست شود. خامه را همراه مايه پياز و سير داخل آن ريخته و پنير را اضافه كنيد. همه مواد را خوب مخلوط كرده و پاستا را درون آن بريزيد.

4 - يك ظرف حدودا يك ليتري نسوز را چرب كرده و مايه پاستا را در آن بريزيد و 35 تا 40 دقيقه در دماي 190 درجه سانتي‌گراد روي طبقه وسط بپزيد تا روي آن طلايي شود.

نکته:

1 - در اين پاستا سبزي ساطوري مانند جعفري، قارچ تفت داده شده يا بادمجان كبابي نيز اضافه كنيد.

2 - از پنير موتزارلا هم مي‌توانيد استفاده كنيد

3 - به جاي مرغ گريل شده مي‌توانيد ماهي سرخ‌شده يا ژامبون خردشده با اين پاستا سرو كنيد.



شام های رژیمی برای سال جدید

سالاد مکزیکی


مكزيكي‌ها در تهيه و سرو انواع سالاد و سالسا يا سس تبحر خاصي دارند. سالادهاي مكزيكي معمولا پرمواد، رنگارنگ، سرشار از  ادويه و كمي تند است. يكي از دغدغه‌هاي كساني كه براي كاهش وزن در رژيم هستند، رفع نيازهاي بدن و مهم‌تر از آن سير شدن است. اين سالاد به دليل استفاده از حبوبات و ذرت، سيركننده،‌ مقوي و از آن مهم‌تر خوشمزه است. براي تهيه اين سالاد فقط به 15 دقيقه وقت، يك شكم گرسنه و كمي خلاقيت نياز است و بس.

مواد لازم برای 4 نفر:
  • كنسرو ذرت: يك قوطي آبكش
  • لوبياقرمز: 300 گرم، پخته
  • لوبياسبز: 90گرم، خردكرده، آبپز
  • فلفل دلمه‌اي قرمز: يك عدد، نگيني
  • فلفل دلمه‌اي سبز: يك عدد، نگيني
  • گوجه‌فرنگي متوسط: 3 عدد، ساطوري
  • خيار: 2 عدد، ساطوري
  • پياز قرمز كوچك: يك عدد، ساطوري
  • فلفل سبز تند: 3 عدد ساطوري
  • سير: 2 حبه، ساطوري
  • گشنيز ساطوري: 3 قاشق غذاخوري
  • زيره سبز: 2 قاشق چاي‌خوري
  • سركه بالزاميك: يك‌سوم پيمانه
  • روغن زيتون: يك‌چهارم پيمانه
روش تهيه:

1 - ذرت، لوبياي آبكش شده، لوبياسبز، فلفل‌هاي دلمه‌اي، گوجه‌فرنگي و خيار را در يك كاسه ريخته و مخلوط كنيد.

2 - براي تهيه سس، پياز، فلفل تند، سير، گشنيز،‌ زيره، سركه و روغن را در يك كاسه مخلوط كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنيد.

3 - سس را روي سالاد داده و حداقل يك ساعت صبر كنيد تا سالاد طعم بگيرد.

نکته:

1 - اگر مايليد اين سالاد را به عنوان

غذاي اصلي سرو كنيد، مي‌توانيد نان پيتا يا تورتيا را در فر يا روي گريل برشته كرده و سالاد را با آن سرو كنيد.

2 - به جاي سركه بالزاميك از سركه سفيد يا قرمز استفاده كنيد.

3 - مي‌توانيد فلفل سبز تند را حذف كرده يا به جاي آن يك قاشق چاي‌خوري پودر فلفل قرمز يا سياه در سس بريزيد.



شام های رژیمی برای سال جدید

سالاد لوبيا و بروكلي


سالادي خوشمزه و بي‌نظير، مناسب كساني است كه به چيزي بيشتر از يك سالاد نياز دارند. علاوه بر اينكه اين سالاد با بعضي تغييرات كوچك مي‌تواند يك غذاي كامل باشد، تركيب لوبياسبز و بروكلي بخش عمده‌اي از آنچه را كه براي بدن در طول روز نياز است در خود دارد. اين سالاد را به عنوان پيش‌غذا يا همراه انواع غذاهاي گوشتي مانند استيك و شنيتسل سرو كنيد، دراين صورت نيازي به دورچين نداريد.

مواد لازم برای 6 نفر:
  • بروكلي: يك كيلوگرم، خردشده
  • لوبياسبز: 200 گرم
  • تخم كدو: 60گرم، خرد كرده
  • ريحان ساطوري: 2 قاشق غذاخوري
  • نعناع ساطوري: يك قاشق غذاخوري
  • آبليمو: يك‌سوم پيمانه
  • روغن زيتون: يك‌ قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل سياه: به ميزان لازم
روش تهيه:

1 - يك قابلمه آب نمك را به جوش آورده و لوبيا و بروكلي را 10 دقيقه در آن بجوشانيد، سپس آن را آبكش كنيد و آب سرد روي آن بريزيد.

2 - براي تهيه سس، تخم كدو، ريحان، نعناع، آبليمو و روغن را در يك كاسه ريخته و مخلوط کرده، نمك و فلفل آن را اندازه كنيد.

3 - سس را روي سالاد داده و حداقل نيم ساعت صبر كنيد تا سالاد طعم بگيرد.

نکات:

1 - در صورت تمايل 50 گرم قارچ ورقه شده به آن اضافه كنيد.

2 - براي خوش‌رنگ‌تر شدن سالاد، مي‌توانيد تخم‌مرغ آبپز، گوجه‌فرنگي يا فلفل دلمه‌اي قرمز به سالاد اضافه كنيد.

3 -  در اين دستور تخم كدو جايگزين تخم صنوبر شده است، چون تخم كدو در دسترس‌تر است و طعم خوشايندتري دارد.

4 - به جاي تخم كدو مي‌توانيد از هر نوع مغز مانند گردو استفاده كنيد.



شام های رژیمی برای سال جدید

میگوی گریل

اگر دلتان خواست به جای مرغ گریل، از میگو استفاده کنید، گریل میگو را به سادگی می‌توانید تهیه کنید. این یک روش دیگر است.

مواد لازم برای 4 نفر:
  • میگو: 400 گرم پاک‌کرده
  • کدوی متوسط یک عدد خرد کرده
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد، خرد کرده
  • پیاز متوسط: یک عدد، خرد کرده
  • روغن مایع: یک چهارم پیمانه
  • پاپریکا: یک قاشق غذاخوری
  • لیموترش: یک عدد
  •  نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
روش تهیه:

1 - روغن، پاپریکا، آب لیموترش و نمک و فلفل را مخلوط کرده و میگوها را حداقل یک ساعت در مایه بخوابانید.

2 - سیخ‌های کباب چوبی را چند ساعت در آب بخوابانید تا در زمان قرار گرفتن روی شعله نسوزند.

3 - میگوها را از مایه خارج کرده و یکی در میان با سبزیجات خرد کرده به سیخ بکشید. سیخ‌ها را روی گریل قرار داده و هر طرف آن را 4 دقیقه کباب کنید.
انتشار یافته: 2
در انتظار بررسی:1
Iran, Islamic Republic of
01:23 - 1391/12/30
اون پاستا که واقعا رژیمیه....
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۷
لطفن غذاهای رژیمی بفرستین
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج