وبسایت علم ورزش - سحر رهبری: دنبال لبنیات مورد نیازتان در قفسههای سوپر مارکت میگردید و علاوه برشیر گاو، میتوانید شیر بز را هم پیدا کنید، انتخابهای مختلف از انواع سویا و شیرهایی که از مغزها تهیه میشوند، برای انتخاب موجود هستند. این محصولات متقاضیان زیادی را به خود اختصاص داده است. از هر ۱۰ خانوار بریتاتیایی ۴ خانوار، نسبت به شیرهای سنتی از انواع ترکیبی به عنوان نوشیدنی داغ، همراه با غلات و یا پخت و پز استفاده میکنند. دلایل زیادی وجود دارد که نشان میدهد چرا اغلب مردم مصرف شیر گاو را حذف میکنند و به دنبال جایگزین کردن آن با شیرهای ترکیبی دیگر هستند.
یکی از علتها این است که اغلب، شیر گاو را دیر هضم میدانیم و معتقدیم که نشانههایی مثل نفخ، گاز معده و اسهال دارد. ممکن است دلیلش سطح پایین آنزیم لاکتاز(آنزیمی که لاکتوز را به گلوکز و گالاکتوز تبدیل میکند) باشد که هضم لاکتوز را در لبنیات دشوار میکند. افراد دیگر شاید به پروتئین شیر گاو آلرژی دارند یا به لبنیات حساسیت دارند.
حساسیت به شیر یکی از رایجترین حساسیتهای غذایی در کودکان است، که بر روی ۲ تا ۳ درصد از نوزادان انگلیسی اثر میگذارد، نشانههایش با مشکلات پوستی ظاهر میشود که به دلیل مشکل در هضم است.
بدون چربی، کم چرب یا پرچرب؟تحقیقات اخیر نشان داده است که شیر بدون چربی ضرورتاً انتخاب سالم تری نیست. بله، چربی و کالری پایینی دارد و نسبت به شیر خالص یا پر چرب کلسیم بالایی دارد. اما برخی از کارشناسان بر این باورند که چربی اشباع شده در لبنیات در مورد سلامت قلب مشکل ایجاد نمیکند. در حقیقت با مصرف شیر بدون چربی ممکن است که ما چربیهای حلال مغذی مثل ویتامین E و A را از دست بدهیم.
شیر کم چرب دارای چربی کمی است، سطح پایینی چربی دارد. اما همینطور سطح پایینتری از ویتامینهای حلال را نسبت به شیر خالص یا پرچرب دارد. بنابراین در صورت مصرف شیر کم چرب اطمینان حاصل کنید که ویتامینهای لازم را از منابع دیگر از جمله سالاد و سبزیجات با پوشش روغن گیاهی دریافت کنید.