طرز تهیه بادمجان گوده؛ این گیلان باسلیقه!
۸۵۲۵۴۱
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۹
۱۲۲۳۶ 
یکی از غذا‌های محلی استان گیلان بادمجان گوده است که یک خوراک تمام گیاهی به حساب می‌آید. این غذای خوشمزه از ترکیب موادی تهیه می‌شود که خواص بی نظیری دارند، از جمله آن‌ها می‌توان به بادمجان، گردو و رب انار اشاره کرد.

برترین ها - وحید محقق: یکی از غذا‌های محلی استان گیلان بادمجان گوده است که یک خوراک تمام گیاهی به حساب می‌آید. این غذای خوشمزه از ترکیب موادی تهیه می‌شود که خواص بی نظیری دارند، از جمله آن‌ها می‌توان به بادمجان، گردو و رب انار اشاره کرد. بادمجان تقریبا پای ثابت اکثر غذا‌های محلی شمالی است که خود به تنهایی ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. از جمله خواص بی نظیر بامجان می‌توان به خلط آور بودن، پیشگیری از لخته خون، هضم بهتر غذا، کنترل قند خون، پیشگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی، تقویت استخوان ها، مراقبت از پوست، کمک به کاهش وزن، نیروبخشی، کمک به داشتن قلبی سالم و افزایش ایمنی بدن اشاره کرد. در ادامه قصد داریم طرز تهیه بادمجان گوده را بررسی کنیم.

مواد لازم:

  • بادمجان بزرگ: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۵ حبه
  • گردو: ۱.۵ پیمانه
  • جعفری تازه ساطوری: ۶ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۱/۴ پیمانه
  • تمر هندی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه بادمجان گوده؛ گیلانی و اصیل

طرز تهیه:

۱. بادمجان‌ها را پوست بکنید و به آن‌ها نمک بزنید. آن‌ها را به مدت چند ساعت در آب خنک قرار دهید. (تا زمانی که آب سیاه شود) آب بادمجان را عوض کنید و این کار را دوباره انجام دهید. (این کار باعث می‌شود تندی بادمجان و نفخ زایی آن از بین برود.) پس از این با آب سرد آن‌ها را بشویید.

۲. با یک چاقو یک برش طولی روی بادمجان ایجاد کنید. (مواظب باشید که دو طرف بادمجان از یک دیگر جدا نشود.)

۳. تابه‌ای را آماده کنید و در آن روغن بریزید. اطراف بادمجان‌ها را تا جایی که طلایی رنگ شود در آن سرخ کنید.

۴. سر گوجه فرنگی‌ها را جدا و داخلشان را با استفاده از یک قاشق خارج نمایید.

۵. آنچه از گوجه فرنگی‌ها خارج کردید، با استفاده از غذاساز تبدیل به پوره کرده و به آن کمی نمک و فلفل بیفزایید.

۶. در نصف یک لیوان آب جوش، تمبر هندی را بریزید و تا نرم شدن آن چند دقیقه صبر کنید. آن را با قاشق هم بزنید تا در آب حل شود. ماده آماده شده را از صافی رد کنید.

۷. پیاز را تا حد امکان ریز کنید. آن را در تابه بریزید و با مقداری روغن تفت دهید. (تا رنگ آن به طلایی تغییر بیابد.)

۸. سیر را له یا رنده کنید و آن را به پیاز بیفزایید و با یکدیگر تفت دهید.

۹. گردو را با استفاده از غذاساز پودر کرده و به تابه بیفزایید و خیلی کوتاه تفت دهید. (در حد چند ثانیه)

۱۰. جعفری را ساطوری کنید. آن را نیز با حرارت ملایم تفت دهید. فلفل، رب انار، تمر هندی و نمک را بیفزایید.

۱۱. مواد را با هم مخلوط کنید اگر سفت شد کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا رقیق گردد. پس از آن، مواد را از روی حرارت بردارید.

۱۲. مواد آماده شده را داخل گوجه فرنگی‌ها و بادمجان‌هایی که خالی کرده اید بریزید. سر گوجه‌ها را سر جایش بگذارید.

۱۳. پوره گوجه فرنگی که قبلا آماده کرده بودید را در یک قابلمه بریزید و بادمجان و گوجه‌ها را روی آن بچینید. قابلمه باید روی حرارت ملایم قرار بگیرد و درش بسته باشد. برای پخته شدن بادمجان‌ها و گوجه‌ها ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان لازم است. پس از طی این زمان می‌توانید غذایتان را با برنج میل کنید.

نکات

  • این غذا بهتر است با بادمجان کم تخم، جوان و تازه تهیه شود. این بادمجان‌ها معمولا پوست براق تری دارند.
  • بادمجان‌های قلمی از انواع دلمه‌ای برای این غذا بهتر هستند.
انتشار یافته: 16
در انتظار بررسی:0
United States
16:39 - 1398/02/05
به نظرخوشمزه میاد البته همه غذاهایی که بادنجان دارند خوشمزه اس.
Iran, Islamic Republic of
19:11 - 1398/02/05
از دست این شمالیا که نمیزارن آدم رژیمشو بگیره
Iran, Islamic Republic of
19:44 - 1398/02/05
مرسی که دستور این غذای عالی رو قرار دادین
Iran, Islamic Republic of
20:34 - 1398/02/05
شاید باورتون نشه اما از غذاهای بی نظیره واقعا
Iran, Islamic Republic of
21:47 - 1398/02/05
بادمجان گوده چیه دیگه!!؟!
اسم چرا میزارین هه هه هه.
من شمالی هستم به این غذا میگیم بادمجان شکم پر
در ضمن تمبر هندی هم نداره فقط رب انار یا رب آلوچه
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۶
دوست عزیز منم یک شمالی هستم ما این غذا رو به همین اسمی
⁦:-\⁩ ⁦ که نوشته شده میشناسیم حالا شما مال کجا هستید نمیدونم
مه
United Arab Emirates
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
کاربر 13:41 شما هرچی دوست داری این غذارو صدا کن گوده موده گردی هرچی....
تمبر هندی هم شما بریز مجازی
امیر
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۰
تمر مال غذاهای جنوبیه
شمالیا رب انار میزنن
Iran, Islamic Republic of
10:32 - 1398/02/06
مه درست میگه. گوده دیگه چیه؟شکم پر،تمبر هندی هم به هیچ وجه نداره فقط رب انار
Iran, Islamic Republic of
18:14 - 1398/02/06
منکه خوسم نیومد یه بادمجونه پر علوفه
Iran, Islamic Republic of
19:47 - 1398/02/06
من خودم شمالی هستم. تمبر هندی نداره. چرا اصالت غذا رو از بین می برید. در ضمن اصل خوشمزگیش ب سبزی های محلی هست که داخلش می ریزیم. تنها جعفری نیست. تمبر هندی توی هیچ غذای شمالی استفاده نمیشه. مخصوص جنوب هست
Iran, Islamic Republic of
21:35 - 1398/02/06
ببخشید ولی ظاهرش شبیه پی ... بود
Iran, Islamic Republic of
22:51 - 1398/02/07
بوی کف پا میده این غذاهه
پاسخ ها
ج
United Arab Emirates
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
مگه چندبار بوی کف پا رو از نزدیک استشمام کردی؟!
Sami
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
تو که پات بو میده دیگه چرا؟؟؟
سویل
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
هربار پاهای تورو بو کردم
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج