طرز تهیه‌ی نان شیرمال؛ عصرانه‌ای دلچسب
۹۷۶۸۶۴
۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸
۹۰۳۰ 
نان شیرمال از آن دسته نان‌های ست که طعم شیرینی دارد و برای عصرانه یک نان بسیار دلچسب می‌باشد. اکثراً این نان را از بیرون تهیه می‌کنند و کمتر کسی آن را در خانه درست می‌کند، اما ما امروز می‌خواهیم شما را با طرز تهیه این نان خوشمزه و راحت و پخت آسان آن را در خانه به شما آموزش دهیم تا هر زمان که دلتان خواست بتوانید تهیه اش کنید.

وب‌سایت غذالند - ماندانا: نان شیرمال از آن دسته نان‌های ست که طعم شیرینی دارد و برای عصرانه یک نان بسیار دلچسب می‌باشد. اکثراً این نان را از بیرون تهیه می‌کنند و کمتر کسی آن را در خانه درست می‌کند، اما ما امروز می‌خواهیم شما را با طرز تهیه این نان خوشمزه و راحت و پخت آسان آن را در خانه به شما آموزش دهیم تا هر زمان که دلتان خواست بتوانید تهیه اش کنید.

نان شیرمال

این نان می‌تواند وعده مناسب و سالمی برای فرزندانتان باشد و آن‌ها را به خوردن صبحانه و عصرانه علاقه‌مند کند. پخت نان شاید در ظاهر کار سختی باشد، اما امروزه و با امکانات زیادی که در اختیار شما عزیزان است می‌توانید به راحتی آن را تهیه کنید، حتی راحت‌تر از آنچه که فکرش را کنید. نان شیرمال انواع مختلفی دارد به این صورت که شما می‌توانید فقط مقداری شکر در مواد ریخته و آن را شیرین کنید و یا اینکه مواد دیگری همچون خرما، دارچین و یا گردو را به آن اضافه کنید و طعم دلپذیرتری را تجربه نمایید.

یکی از مهم‌ترین موادی که در پخت نان شیرمال از آن استفاده می‌شود آرد گندم است. آرد گندم آردی است که از گندم درست می‌شود. این آرد از دیگر آرد‌ها پرکاربردتر است. اهمیت گندم بیشتر مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی موادی است که دانه آن را تشکیل می‌دهد. پروتئین گندم از لحاظ غذایی فوق العاده پر انرژی است بخصوص سبوس آن که دارای پروتئین زیادی است و نیز شامل ویتامین‌های مختلفی از جمله ویتامین‌های گروه «B- E- C-A» می‌باشد.

در کل گندم دارای سه بخش کلی آندوسپرم (آردینه)، پوسته و جوانه (جنین یا گیاهک) می‌باشد. برای رفع بیماری‌های پوستی، استفاده از گندم بسیار مفید است. برای تقویت کودکان حتما در وعده‌های غذاییشان از گندم استفاده کنید. این گیاه برای درمان بیماری‌های پوستی از قبیل ورم پوست بسیار مفید است. برای درمان تحریکات جلدی، التهاب و ورم پوست، آرد گندم را بر پوست بمالید. از جمله دیگر نان‌ها می‌توان به نان پنیر گردو، نان یوخا، کلانه، پدفته و اگردک اشاره کرد.

مواد لازم

  • آرد گندم: ۳ لیوان سرخالی
  • شیر: ۱ لیوان
  • شکر: ۱/۲ لیوان
  • کشمش: ۱/۲ لیوان
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پودر خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • نمک: به مقدار لازم

نان شیرمال

نان شیرمال

مراحل پخت

۱. ابتدا پودر خمیر مایه را با ۲ قاشق آب گرم (داغ نباشد) و نصف قاشق شکر مخلوط کرده و ۵ دقیقه می‌گذاریم بماند.

۲. درون کاسه‌ای تخم مرغ، کره آب شده، شیر، شکر، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک (نوک قاشق) مخلوط می‌کنیم.

۳. سپس آرد را قاشق قاشق اضافه کرده تا خمیر لطیفی بدست آید.

۴. پس از تهیه خمیر و آماده شدن آن کشمش را اضافه می‌کنیم (اضافه کردن کشمش اختیاری ست).

۵. خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز میدهیم (خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد، اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست)، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد.

۶. خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت ۳ ساعت استراحت می‌دهیم (برای استراحت دان خمیر، باید داخل کاسه‌ای بزرگ را چرب کنید، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را ۳ ساعت بپوشانید)، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم.

۷. سه قسمت از خمیر را بصورت نوار‌های بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت می‌بافیم، میتوانید انواع مدل‌ها مانند گل، اشکال هندسی، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.

۸. برای رومال مقداری کره آب شده و ۱ زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و با قلمو روی خمیر‌ها می‌زنیم، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید.

۹. خمیر‌های آماده را درون سینی فر قرار داده و ۲۰ دقیقه به خمیر‌ها استراحت می‌دهیم (برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است).

۱۰. پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده ایم و گرم شده است به مدت ۱۵ دقیقه قرار میدهیم.

۱۱. در پایان پخت میتوانید گریل بالا را ۲ دقیقه روشن کنید تا روی نان‌ها طلایی شود، نان‌ها را پس از خنک شدن سرو کنید.

مطالب مرتبط
انتشار یافته: 8
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
02:08 - 1399/01/15
سلام. ببخشید اگه به جای 3 ساعت استراحت دادن خمیر، حدود 8،9 ساعت به آن استراحت بدیم مشکل دارد؟
پاسخ ها
مهریماه
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
ترش میشه
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۵
فکر کنم میترشه خمیرتون
Iran, Islamic Republic of
11:31 - 1399/01/16
عالی شد با این دستور پخت
Iran, Islamic Republic of
21:40 - 1399/01/24
من درست کردم ولی فک کنم مایه خمیرم خراب بود اصلا پوک نشد
اصلا نون نشد در واقع یه کپه خمیر توش نپخته دورش سفت و سوخته...
United Arab Emirates
15:06 - 1399/01/30
سلام عزیزم من خیلی دوست دارم نون شیر مال درست کنم دیروز مواد خمیر آماده کردم وخیمی را در جای گرم گذاشتم ولی پف نکرد مجبور شدم بصورت نون لواش بپزم خیلی خیلی دوست دارم نون شی مال درست کنم تو را خدا به من بگوئید چکار کنم؟
پاسخ ها
فرانک جوان
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۸
سلام بدون نان شیرمال بدون فرهم آموزش بدین
Iran, Islamic Republic of
05:41 - 1399/02/10
من درست کردم خیلی عالی شد . میشه شکرش رو کمی بیشتر کرد اگه کسی شیرین تر بخواد اما همینطور هم خیلی عالی شد .
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج