نخودپلو با مرغ زعفرانی، جایگزین لذیذ باقالی‌پلو
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
دکتر نداف کرمانی_ fموبایل
دندانپزشکی تاج_f موبایل
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
ادیب_1
اپیلاسیون نانا 1
لاله زار مال_1
لاله زار مال_3
اپیلاسیون نانا 3
ادیب_3
لاله زار مال_4
اپیلاسیون نانا 4
ادیب_4
ادیب_2
اپیلاسیون نانا 2
لاله زار مال_2
دکتر نداف کرمانی_ f
دندانپزشکی تاج_f
۱۱۲۷۱۵۲
۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۷
۶۶۳۲
نخود پلو یکی از انواع پلو‌های مخلوط است که از ترکیب برنج با نخود فرنگی پخته و شوید تازه تهیه می‌شود. این غذا به خاطر داشتن نخود فرنگی ارزش غذایی بالایی دارد و برای کسانی است که منع مصرف باقلا دارند، می‌تواند جایگزین خوشمزه و مناسب باقالی پلو باشد.

فرارو: نخوپلو یکی از انواع پلو‌های مخلوط است که از ترکیب برنج با نخودفرنگی پخته و شوید تازه تهیه می‌شود. این غذا به خاطر داشتن نخودفرنگی ارزش غذایی بالایی دارد و برای کسانی که منع مصرف باقلا دارند، می‌تواند جایگزین خوشمزه و مناسب باقالی پلو باشد.

نخودپلو با مرغ زعفرانی، جایگزین لذیذ باقالی‌پلو

پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. نخود پلو یکی دیگر از انواع پلو‌های مخلوط است که از ترکیب نخود فرنگی با شوید تازه یا شوید خشک تهیه می‌شود. نخود فرنگی منبع ویتامین B، نیاسین، روی، پروتئین، پتاسیم، مس، فسفر، اسید فولیک و... است.

این غذا برای کسانی که به خوردن باقلا حساسیت دارند، جایگزین مناسب باقالی پلوست؛ همچنین با حذف مرغ می‌تواند گزینه مناسبی برای گیاه خواران باشد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا طرز تهیه نخود پلو همراه با دستور پخت یک مرغ زعفرانی لذیذ را با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای نخودپلو

  • برنج: ۳ پیمانه
  • نخود فرنگی پخته: ۱ پیمانه
  • شوید تازه: ۳۰۰ گرم
  • نمک: به میزان لازم

مواد لازم برای مرغ زعفرانی

  • ران مرغ: ۳ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه مرغ، دارچین و کاری: به میزان لازم

طرز تهیه نخودپلو

ابتدا نخودفرنگی را با آب سرد و کمی نمک بپزید تا کاملاً پخته شود. اگر نخودفرنگی تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از کنسرو نخود فرنگی استفاده کنید. یک قوطی کنسرو نخودفرنگی را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. برنج را که از قبل با نمک خیسانده‌اید، بجوشانید و آبکش کنید. توجه داشته باشید که در پلو‌های مخلوط بهتر است برنج را کمی کال‌تر و یا در اصطلاح زنده‌تر بردارید تا برنج بعد از دم‌کشی شفته نشود. ته قابلمه مورد نظر کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دل‌خواه خود را بگذارید. می‌توانید از نان لواش، تافتون یا ورقه‌های سیب زمینی برای ته‌دیگ استفاده کنید.

نخودپلو با مرغ زعفرانی، جایگزین لذیذ باقالی‌پلو

یک کفگیر بردارید و نصف برنج را داخل قابلمه بریزید. نصف نخودفرنگی و نصف شوید را هم روی برنج توی قابلمه بریزید و با کمک کفگیر و یک قاشق آرام برنج را زیر و رو کنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. باقی مانده برنج، نخود فرنگی و شوید را هم به همین ترتیب توی قابلمه بریزید. سپس به اندازه یک چهارم لیوان آب و روغن را دورتا دور برنج بریزید و دم‌کنی بگذارید. به مدت ۵ دقیقه شعله اجاق گاز را کمی زیاد کنید تا دم برنج بالا بیاید و بعد از این مدت شعله را کم کنید و اجازه بدهید تا برنج با حرارت کم و به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.


طرز تهیه مرغ زعفرانی

دو عدد پیاز بزرگ را پوست کنید و بشویید. سپس آن‌ها را به صورت خلالی برش بزنید. یک ماهی‌تابه گود یا دیواره بلند بردارید و کف آن را با یک قاشق غذاخوری روغن چرب کنید. پیاز‌های خرد شده را کف ماهی‌تابه بریزید و با ته قاشق آن را پخش کنید.

نخودپلو با مرغ زعفرانی، جایگزین لذیذ باقالی‌پلو

تکه‌های مرغ را روی پیاز‌ها بچینید. سیر خرده شده و ادویه‌ها را روی مرغ بریزید. سپس در ماهی‌تابه را بگذارید و شعله اجاق گاز را روی کم‌ترین حالت آن تنظیم کنید. اجازه بدهید مرغ حدود دو ساعت با شعله ملایم بپزد. در این فاصله اصلاً مرغ را پشت و رو نکنید. بعد از این مدت زمان در ماهی‌تابه را بردارید.

حالا پیاز‌ها حسابی آب انداخته‌اند. مرغ‌ها را آرام پشت و رو کنید و سه قاشق زعفران دم کرده غلیظ را روی آن‌ها بریزید. دوباره در ماهی تابه را بگذارید و یک ساعت دیگر زمان بدهید تا مرغ کاملاً جا بیافتد. توجه داشته باشید که این مرغ آب زیادی ندارد و به صورت خشک سرو می‌شود. اگر به مرغ آبدارتر علاقه دارید، می‌توانید در مرحله آخر که زعفران را اضافه کردید، نصف لیوان آب جوش هم به مرغ اضافه کنید. در آخر برنج را در ظرف سرو مورد نظر بکشید و تکه‌های مرغ را کنار آن بگذارید.

نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
دکتر نائبی_1
گروه تولیدی نیلوفر_1
سفیر بار ساقدوش_1
گروه تولیدی نیلوفر_3
سفیر بار ساقدوش_3
دکتر نائبی_3
سفیر بار ساقدوش_4
دکتر نائبی_4
گروه تولیدی نیلوفر_4
دکتر نائبی_2
گروه تولیدی نیلوفر_2
سفیر بار ساقدوش_2
قالیشویی ثمین_فوتر موبایل
روانشناسی مرهم_ فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
نیکان فارمدمهر_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
ترجمه زندگی_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
پارسیان طب - فوتر موبایل
دکتر لاجوردی_فوتر موبایل
دکتر آزاد خواه_فوتر موبایل
روشا فارمسی_فوتر موبایل
تنورستان_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
دکتر صالحی_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
اورانوس_فوترموبایل2
تدبیرکالا_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
رستوران باغ بهشت _فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
دکتر آزاد خواه_فوتر
فنی آتل_فوتر
دکتر لاجوردی_فوتر
دکتر صالحی_فوتر
قالیشویی ثمین_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
تنورستان_فوتر
نیکان فارمدمهر_فوتر
روانشناسی مرهم_ فوتر
کلینیک النا_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
پارسیان طب - فوتر
ترجمه زندگی_فوتر
آیلین_تزریق چربی
شفا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
اورانوس_فوتر2
رستوران پارسیان_فوتر
روشا فارمسی_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر