محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: گلستان
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
دکتر نداف کرمانی_ fموبایل
دندانپزشکی تاج_f موبایل
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
اپیلاسیون نانا 1
لاله زار مال_1
ادیب_1
اپیلاسیون نانا 3
ادیب_3
لاله زار مال_3
ادیب_4
اپیلاسیون نانا 4
لاله زار مال_4
لاله زار مال_2
اپیلاسیون نانا 2
ادیب_2
دکتر نداف کرمانی_ f
دندانپزشکی تاج_f
۱۱۳۲۲۴۸
۱۱ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۶
۸۲۷۹
این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

برترین‌ها: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌های لذیذ محلی گلستان آشنا کنیم.

استان سرسبز گلستان به مرکزیت شهر گرگان، در شمال کشور قرار دارد. وجود قومیت‌های گوناگون و موقعیت جغرافیایی استان گلستان در حاشیه شرقی دریای خزر، فرهنگ و ذائقه‌ غذایی خاصی را در این منطقه خلق کرده است. غذاهای محلی گلستان، بسیار متنوع هستند و تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از سفر به این استان را برای شما به ارمغان خواهند آورد.

چکدرمه

چکدرمه، یک از غذاهای سنتی اقوام ترکمن‌ با قدمتی از هزاران سال قبل است که معمولا به‌ عنوان نذری در بندر ترکمن استان گلستان طبخ می‌شود؛ البته چکدرمه، یکی از غذاهای ثابت بسیاری از مراسم عروسی‌ها نیز است. چکدرمه تا حد بسیاری به استانبولی شباهت دارد و معمولا با مخلفات محلی مانند دوغ شتر، ماست و خیار یا ماست و بورانی سرو می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: گلستان

مواد لازم برای شش نفر

  • برنج: ۶ پیمانه
  • آب: ۵ پیمانه
  • گوشت: ۷۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • رب: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و ادویه پلویی: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را بشویید و به‌مدت چند ساعت در آب ولرم و نمک خیس کنید. گوشت را به تکه‌های بزرگ خرد کنید و آن‌ها را بشویید، سپس اجازه دهید تا کاملا خشک شوند.

کمی روغن در یک قابلمه متوسط بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را در آن بریزید و کمی تفت دهید تا نرم شوند. زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی زردچوبه در بیاید. سپس تکه‌های گوشت را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا سرخ شوند.

نمک، فلفل و ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس گوجه‌های رنده شده را به گوشت‌ها بیفزایید. پس از تمام شدن آب گوجه‌ها، رب گوجه فرنگی را در قابلمه بریزید و سرخ کنید تا بوی خامی رب گرفته شود.

پنج پیمانه آب به گوشت سرخ شده اضافه کنید و اجازه دهید تا روی شعله ملایم به‌آرامی بپزد. پس از پخت گوشت، برنج شسته شده را در قابلمه بریزید و به مقدار کافی به آن آب اضافه کنید. سپس اجازه دهید تا چکدرمه روی شعله ملایم گاز دم بکشد.

پس از حدود نیم ساعت، چکدرمه لذیذ شما آماده است. این غذا را با ماست محلی، سالاد گوجه و خیار، سیر خام یا سیر ترشی سرو کنید.

نکات مهم

تکه‌های گوشت غذای محلی چکدرمه باید از تکه‌های گوشت خورشتی درشت‌تر باشند.

برخلاف استامبولی پلو که در آن، برنج را به گوشت سرخ شده اضافه می‌کنند و با هم دم می‌کنند برای طبخ چکدرمه باید گوشت را در ابتدا به‌صورت جداگانه بپزید.

چکدرمه، یک پلوی کته است؛ میزان آبی که برای طبخ برنج در این غذا می‌ریزید، باید حدود دو بند انگشت بالاتر از برنج باشد.

به‌جای گوشت گوسفندی می‌توان از گوشت گوساله، مرغ، بوقلمون و ماهی هم استفاده کرد.


ماش پلو

ماش پلو یا پلو ماش، یکی از غذاهای مشهور و محبوب استان گلستان است که در سراسر ایران نیز طبخ می‌شود. این غذای مقوی و مفید را می‌توان به‌صورت گیاهی و ساده یا با گوشت چرخ‌کرده، ماهی، تکه‌های مرغ و حتی گوشت ماهیچه و گردن درست کرد.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: گلستان

مواد لازم برای دو نفر

  • ماش: نصف پیمانه
  • برنج: یک پیمانه برنج
  • گوشت: ۲۵۰ گرم
  • زعفران: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • پیاز: یک عدد

طرز تهیه

ماش را با آب، نمک و کمی زردچوبه بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود؛ اما له نشود. برنج را با آب و کمی نمک بخیسانید و بعد آن را به روش آبکشی بپزید.

پیاز نگینی خردشده را کمی تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گوشت چر‌خ‌کرده را همراه با ادویه و فلفل به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. در این مرحله نصف لیوان آب روی آن بریزید تا بپزد و آب گوشت تبخیر شود. در نهایت به آن زعفران دم‌کرده بیفزایید.

کمی روغن و آب در کف قابلمه موردنظرتان بریزید و سپس برنج آبکشی و مخلوط گوشت و ماش را روی آن بدهید. همین روند را لایه‌لایه تکرار کنید. در نهایت غذا را با پیازداغ سرو کنید.

نکات مهم

گوشت چرخ‌کرده را می‌توانید به‌صورت قلقلی نیز درست کنید. به این ترتیب که گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده‌شده بدون آب، نمک و فلفل سیاه و مقدار کمی دارچین را خوب با هم مخلوط کنید. سپس به‌شکل گوشت قلقلی درآورید و در روغن تفت دهید.

اگر مخلوط گوشت و پیاز را برای نیم‌ساعت در یخچال بگذارید، راحت‌تر می‌توانید آن را قلقلی کنید.


خورش ماش

ماش پتی خارش یا خورش ماش، یکی از غذاهای گیاهی محلی استان گلستان است که روش پخت سنتی آن، ثبت ملی شده است. این خورش لذیذ و متفاوت به‌دلیل وجود اسفناج، کدو تنبل، چغندر قرمز، سیر، آب نارنج و ماش، سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف است. خورش ماش در شهرستان گرگان و روستاهای اطراف از جمله روستای زیارت، نومل، کلاجان سادات و قاجار و غیره از محبوبیت بالایی به‌خصوص در فصل بهار و زمستان برخوردار است. این خورش معمولا به‌همراه پلو کته و کوکو سیب‌زمینی سرو می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: گلستان

مواد لازم برای چهار نفر

  • ماش: ۲ پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه
  • اسفناج: ۱۵۰۰ گرم
  • کدو تنبل: ۱۵۰ گرم یا ۳ عدد لبوی کوچک
  • سیر: ۴ حبه
  • رب انار: یک قاشق سوپ‌خوری
  • آرد سفید: یک قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیاها گرفته شود. سپس آب لوبیا را خالی کنید، آن را در یک قابلمه آب تازه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا بپزد. ماش را نیز به‌صورت جداگانه در یک قابلمه آب، روی حرارت متوسط گاز بپزید. پس از پخت کامل ماش و کم شدن آب داخل قابلمه، مقداری آب سرد در قابلمه بریزید تا پوست ماش کنده شود و به روی آب بیاید. پوست ماش را با کفگیر از روی آب بردارید و دور بریزید.

اسفناج خرد شده را در قابلمه ماش بریزید و آن را برای چند دقیقه همراه با ماش بپزید. سپس آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به‌همراه لوبیای پخته، سیر داغ، نمک، فلفل و زردچوبه به مخلوط اسفناج و ماش بیفزایید. شعله گاز را کم کنید. پس از حدود ۲۰ دقیقه، کدو حلوابی یا لبوی نگینی خرد شده را در خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. سپس رب انار را در قابلمه بریزید. خورش اسفناج و ماش، پس از چند دقیقه آماده سرو است.

نکات مهم

به‌جای رب انار از آب نارنج تازه نیز می‌توان استفاده کرد.

اگر طعم ملس را دوست دارید، یک قاشق شکر را به‌ همراه آرد در خورش بریزید.

اگر به لبو و کدو حلوایی دسترسی دارید، می‌توانید از هر دوی آن‌ها در تهیه این خورش استفاده کنید.

انتشار یافته: 6
در انتظار بررسی:11
Iran, Islamic Republic of
08:28 - 1400/04/11
ی خورشت داریم به نام ساک فوق العاده ست ...کلی غذاهای دیگه هم داریم...ماش پتی عالیه عالی عالی
Iran, Islamic Republic of
08:40 - 1400/04/11
چرا نظرهارو نمیذاریییییییییین
Iran (Islamic Republic of)
08:42 - 1400/04/11
چک درمه واقعا عالیه و خشمزه مزه س غذای مجلسی هموطنان ترکمن هست.
اما با این قیمت گوشت احتمالا این غذا دیگه نشه طبخ کرد متاسفانه.
Iran (Islamic Republic of)
09:55 - 1400/04/11
واقعن خوشمزه ان
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
سفیر بار ساقدوش_1
دکتر نائبی_1
گروه تولیدی نیلوفر_1
گروه تولیدی نیلوفر_3
دکتر نائبی_3
سفیر بار ساقدوش_3
گروه تولیدی نیلوفر_4
دکتر نائبی_4
سفیر بار ساقدوش_4
دکتر نائبی_2
سفیر بار ساقدوش_2
گروه تولیدی نیلوفر_2
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
دکتر آزاد خواه_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
نیکان فارمدمهر_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
دکتر لاجوردی_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
روشا فارمسی_فوتر موبایل
قالیشویی ثمین_فوتر موبایل
اورانوس_فوترموبایل2
تنورستان_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
دکتر صالحی_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
روانشناسی مرهم_ فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
ترجمه زندگی_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
پارسیان طب - فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
ترجمه زندگی_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
دکتر صالحی_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
آیلین_تزریق چربی
روانشناسی مرهم_ فوتر
قالیشویی ثمین_فوتر
روشا فارمسی_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
کلینیک النا_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
فنی آتل_فوتر
اورانوس_فوتر2
دکتر لاجوردی_فوتر
پارسیان طب - فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
تنورستان_فوتر
دکتر آزاد خواه_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
شفا_فوتر
نیکان فارمدمهر_فوتر