محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: هرمزگان
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
دکتر نداف کرمانی_ fموبایل
دندانپزشکی تاج_f موبایل
روشا فارمسی_d
رستوران پارسیان_D
اپیلاسیون نانا 1
ادیب_1
لاله زار مال_1
ادیب_3
اپیلاسیون نانا 3
لاله زار مال_3
اپیلاسیون نانا 4
ادیب_4
لاله زار مال_4
اپیلاسیون نانا 2
ادیب_2
لاله زار مال_2
دکتر نداف کرمانی_ f
دندانپزشکی تاج_f
۱۱۴۰۴۳۲
۰۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۹
۶۴۴۱
این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

برترین‌ها: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌های لذیذ محلی هرمزگان آشنا کنیم.

سفر به شهرهای جنوبی ایران سفری پر از مزه‌های بی‌نظیر است و چشیدن غذاهای محلی در این منطقه، لذت سفر را دوچندان می‌کند. استان هرمزگان به‌دلیل شرایط خاص آب‌و‌هوایی و خصوصیات اقلیمی که دارد، دارای غذاهای متنوع و خوش آب و رنگ است. بسیاری از ادویه‌های این منطقه هندی است و تاثیر بسیاری از غذاهای هندی بر غذاهای محلی این منطقه به وضوح قابل‌مشاهده است. این استان زیبا با شهرهای دیدنی و مردمان خون‌گرمی که دارد، با غذاهای خوش‌طعم و به‌خصوص غذاهای دریایی از ماهی کبابی تا سس‌های مختلف با نان‌های گرم از مهمانان خود پذیرایی می‌کند.

هزاری 

پلو هزاری یا هواری یکی از غذاهای سنتی جنوبی است که اصالت آن به بندرعباس می‌شود؛ البته هزاری در استان‌های مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا می‌توان از انواع ماهی‌های جنوبی از جمله سالمون، رشکو، سرخو و شیر یا حتی قزل آلا استفاده کرد. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده هزاری می‌توان به پیاز، برنج، گرد لیمو و ادویه‌جات اشاره کرد.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: هرمزگان

مواد لازم برای شش۶ نفر

  • ماهی: ۷۰۰ گرم
  • گرد لیمو: یک قاشق مرباخور
  • فلفل دلمه ای خرد شده: یک قاشق مرباخوری
  • برنج: ۳۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد

طرز تهیه

برنج را از چند ساعت قبل بشویید و آن را در آب و نمک خیس کنید. ماهی را تمیز کنید و قبل از شستن، به آن مقداری نمک و زردچوبه بزنید و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه ماهی را بشویید و به‌صورت فیله‌ای خرد کنید. پیازهای خرد شده را در یک تابه سرخ کنید تا نرم و سبک شوند. سپس فلفل دلمه‌ای خرد شده را به پیازها بیفزایید و آن‌ها را نیز تفت دهید. در ادامه فیله‌های ماهی را در روغن بریزید و کمی سرخ کنید.

نمک، فلفل و زردچوبه را به ماهی سرخ شده اضافه کنید و آن‌ها را با هم تفت دهید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و آن را در یک قابلمه آب جوش بریزید تا مغز دانه‌های آن نرم شود. سپس آن را آبکش کنید. ته‌دیگ مورد نظر خود را با کمی روغن در کف یک قابلمه بچینید. سپس مقداری از برنج آبکش کرده را در قابلمه بریزید و یک لایه از مخلوط ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید. این لایه‌ها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. پس از بخار کردن برنج، شعله گاز را کم کنید و دم‌کنی بگذارید تا هزاری دم بکشد.

نکات مهم

برخی افراد در ابتدا ماهی را با سیر خرد شده، زردچوبه، فلفل قرمز، نمک، پودر زنجبیل، روغن زیتون و آب لیمو ترش مخلوط می‌کنند و برای یک ساعت در یخچال قرار می‌دهند تا ماهی کاملا مزه‌دار شود.


پلو عربی

پلو عربی، یک غذای مجلسی است که با مرغ، گوشت، میگو و ماهی درست می‌شود. پلو عربی، مجبوس، مچبوس یا مکبوس عربی یک غذای بسیار لذیذ و خوشمزه است که اصالت آن به کشور عربستان برمی‌شود. لبنانی‌ها و عربستانی‌ها این غذا را با نام «کبسه» می‌شناسند. پلو عربی، یک غذای مجلسی است که با مرغ، گوشت، میگو و ماهی درست می‌شود. طرز تهیه تمام انواع مجبوس در همه‌ کشورهای عربی یکسان است.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: هرمزگان

مواد لازم برای چهار نفر

  • گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد
  • لپه: یک لیوان فرانسوی
  • برنج: ۲ لیوان فرانسوی
  • ادویه مجبوس: (ادویه کاری، فلفل قرمز، میخک، هل، دارچین، تخم گشنیز، رازیانه، پودر زنجبیل، زردچوبه) به مقدار دلخواه
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. تکه‌های گوشت را با ادویه‌ها و یک عدد پیاز خرد شده در یک کاسه بریزید و با دستانتان گوشت را به این مواد آغشته کنید. سپس روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه دهید تا گوشت برای چند ساعت در یخچال مزه‌دار شود. یک عدد پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس گوشت مزه‌دار شده را با پیازها تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. در ادامه پوره گوجه‌فرنگی را به آن‌ها بیفزایید و اجازه دهید تا این مخلوط روی حرارت ملایم گاز با هم بپزند و آب گوجه‌فرنگی کاملا کشیده شود.

روی گوشت چند لیوان آب جوش بریزید تا بپزد. توجه داشته باشید که مقدار آب باید به حدی باشد که وقتی گوشت کاملا پخت، آب برای کته کردن برنج هم باقی مانده باشد. در این حین لپه‌ها را نیم‌پز کنید. یک عدد پیاز باقی‌مانده را رنده درشت کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس لپه‌های نیم‌پز شده را با پیاز تفت دهید. در ادامه یک قاشق غذاخوری از ترکیب ادویه‌ها را به این مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود.

آب برنج را خالی کنید. تکه‌های گوشت را از قابلمه دربیاورید. سپس برنج را در آب گوشت باقی‌مانده در قابلمه بریزید و برنج را به‌صورت کته دم ‌کنید. در زمان سرو، برنج را ظرف بکشید و روی آن را با لپه تفت داده شده تزئین کنید. تکه‌های گوشت را نیز جداگانه سرخ کنید و روی برنج بچینید.

نکات مهم

یک روش دیگر طبخ این است که تکه‌های گوشت را از آب گوشت خارج نکنید و برنج را با همان آب گوشت و تکه‌های گوشت و یک عدد لیموعمانی دم ‌کنید.

در برخی از طرز تهیه‌ها لپه حذف می‌شود و به‌جای آن از کشمش و سیب‌زمینی استفاده می‌شود.

به‌جای لپه می‌توان از عدس سبز استفاده کنید.

عرب‌ها معمولا این غذا را با بادام هندی تفت داده شده تزئین می‌کنند.

شما می‌توانید از رب گوجه‌فرنگی نیز برای خوش‌رنگ کردن پلو عربی استفاده کنید.

پلو عربی را می‌توان با مرغ، ماهی و میگو نیز درست کرد.


عنکاس

ماهی مرکب با گوشت سفید و بی‌استخوان، یکی از ماهی‌های کمیاب در ایران است؛ زیرا بیشتر صادر می‌شود. در استان هرمزگان، یک خوراک بسیار خوشمزه با ماهی مرکب درست می‌شود که نام آن عنکاس یا انکاس است.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: هرمزگان

مواد لازم برای دو نفر

  • انکاس: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • خرما: ۳ تا ۴ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • رب گوجه: یک تا ۲ قاشق غذاخوری
  • ادویه نصف قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

عنکاس را تمیز کنید و بشویید. سپس آن را به مکعب‌های کوچک برش بزنید و با خرماها در یک قابلمه آب بریزید. عنکاس‌ها را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید تا نرم و خوش‌رنگ شوند. پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس عنکاس آب‌پز شده و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. در ادامه رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل و ادویه را در تابه بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

یک پیمانه آب در تابه بریزید و اجازه دهید تا به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب تابه را ببندید تا خوراک برای ۱۵ دقیقه بپزد. برای سرو، عنکاس را در ظرف بکشید و دور آن را با پیاز و تربچه تزئین کنید.

نکات مهم

شما می‌توانید نصف پیمانه فلفل دلمه خرد شده و قارچ تفت داده شده را نیز به این خوراک اضافه کنید.

برخی افراد نصف پیمانه سبزی ماهی نیز به این خوراک اضافه می‌کنند.

انتشار یافته: 12
در انتظار بررسی:3
Iran (Islamic Republic of)
09:59 - 1400/05/08
اولی اسمش هواریه
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۸
دقیقا هواری هم ماهی و هم میگو
Iran (Islamic Republic of)
11:02 - 1400/05/08
عکاسا خیلی خوشمزه هست
Iran (Islamic Republic of)
12:55 - 1400/05/08
پول نیست مردم ایران گورشان کجا بود که کفنشان باشد
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۸
به لطف خدا امیدوار باشیم
Iran (Islamic Republic of)
18:42 - 1400/05/08
ممنونم که ماروباغذاهای محلی آشنامیکنید
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۸
قلیه؟
Iran (Islamic Republic of)
21:28 - 1400/05/08
گوگولی و قلیه ماهی خیلی معروف تر بودن
Iran (Islamic Republic of)
02:14 - 1400/05/09
طرزتهیه ی هواری که گفتین کاملا باروشی که در اصل درست میشه تفاوت داره وباسبزی ماهی درست میشه ک شامل گشنیزوکمی شنبلیله هست وباپیازوسیرچرخ میشه وبادستوری کاملا متفاوت درست میشه لطفا اطلاعات صحیح بدید ممنون
Iran (Islamic Republic of)
02:16 - 1400/05/09
درضمن توی هواری به هیچ عنوان ازفلفل دلمه استفاده نمیشه امااز فلفل سبز تند استفاده میشه
Iran (Islamic Republic of)
02:57 - 1400/05/09
ماهی مرکب که حرام گوشته!!!
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
گروه تولیدی نیلوفر_1
سفیر بار ساقدوش_1
دکتر نائبی_1
دکتر نائبی_3
سفیر بار ساقدوش_3
گروه تولیدی نیلوفر_3
گروه تولیدی نیلوفر_4
دکتر نائبی_4
سفیر بار ساقدوش_4
دکتر نائبی_2
گروه تولیدی نیلوفر_2
سفیر بار ساقدوش_2
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
دکتر صالحی_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
روانشناسی مرهم_ فوتر موبایل
تنورستان_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
ترجمه زندگی_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
پارسیان طب - فوتر موبایل
نیکان فارمدمهر_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
دکتر آزاد خواه_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
اورانوس_فوترموبایل2
قالیشویی ثمین_فوتر موبایل
روشا فارمسی_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
دکتر لاجوردی_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
روانشناسی مرهم_ فوتر
قالیشویی ثمین_فوتر
اورانوس_فوتر2
شفا_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
پارسیان طب - فوتر
روشا فارمسی_فوتر
نیکان فارمدمهر_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
تنورستان_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
آیلین_تزریق چربی
دکتر آزاد خواه_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
کلینیک النا_فوتر
دکتر لاجوردی_فوتر
ترجمه زندگی_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
فنی آتل_فوتر
دکتر صالحی_فوتر
تدبیرکالا_فوتر